Tarieven

Verzekering

Het kan zo zijn dat uw, jouw zorgverzekering de therapie in zijn geheel of deels vergoed. Dramatherapie is een van de 5 vormen van vaktherapie. Mocht uw verzekeraar vaktherapie verzekeren dan kunt u uw zorg van de Deltazon declareren onder vaktherapie drama.

Elke zorgverzekeraar heeft verschillende richtlijnen voor facturen en declaraties. Het is daarom aan te raden om uw kosten voor de therapie te bespreken met uw specifieke zorgverzekeraar.

Vergoeding via het PGB (Jeugd)

Neem contact op met uw gemeente, en vraag naar een (jeugd)consulent;

Gemeente Delft: Sociaal Team Delft 

Gemeente Langsingerland:  Jeugdhulp

Gemeente Midden Delfland: Maatschappelijk Team 

Staat uw gemeente er niet bij neem dan contact op via het contactformulier.

Zorg voor kinderen en jeugdigen kan via deze team hulp en vergoeding aangevraagd worden onder de jeugdwet. Dit kan via een contract, PGB (persoonsgebonden budget) of ‘light’-contract. Vaktherapie (drama) is een specialistische behandeling en valt onder jeugdzorg.  De jeugdconsulent zal een zorgovereenkomst met de therapeut en uzelf opstellen waarin de eisen en voorwaarden in vermeld komen te staan. Meer informatie hierover kunt uzelf of als gemeente vinden op: https://fvb.vaktherapie.nl/voor-gemeenten

 

Tarieven

U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen om te bespreken of u bij De Deltazon terecht kunt. De kosten voor sessies ‘individueel’ van een uur zijn 85,- euro. Groepssessies kosten 65,- euro p.p. Een intake kost 30,- euro.

Voor training en workshops omtrent therapeutische thema’s gelden aangepaste tarieven, ingeschaald per dagdeel.

Verwijzing

U kunt een verwijzing krijgen via uw huisarts, via het sociaal team Delft, via school of u hoort over De Deltazon van kennissen/vrienden/netwerk.

Meer informatie

Meer informatie over verzekeringen: bezoek de webpagina van de zorgwijzer.

Voor meer informatie over de ervaringsgerichte en lichaamsgerichte werkwijze van vaktherapeuten kunt u terecht op de website van het FVB  of van de NVDT.

U kunt de website  van Praktijk de Deltazon ook via Vind-een-Therapeut.nl vinden.