Kindertherapie, verandering door spel en veiligheid

Kinderen leren en ontwikkelen snel. Soms kunnen zij een extra steuntje in de rug (of eigenlijk heel veel steun)  gebruiken. Spel- en dramatherapie leert spelend nieuwe manieren van doen en zijn aan het kind. Ook aan ouders worden praktische tips meegegeven en er is een open oor voor vragen en zorgen.

Het kan zijn dat het bijvoorbeeld niet zo goed gaat op school. Het kan zijn dat samen zijn met andere kinderen niet goed gaat, want grenzen aangeven of houden is moeilijk. Of het is te spannend om naar school te gaan daardoor wordt je snel verdrietig of juist boos.  Misschien vind jij het moeilijk om je te concentreren of om te luisteren naar de juf. Gelukkig kunnen kinderen door spel en therapie kan veel leren!

Het kan ook zo zijn dat het thuis niet zo goed gaat of ging. Je ouders zijn gescheiden bijvoorbeeld. Of met je broertjes of zusjes zijn er problemen.  Er is veel ruzie of spanning en je hebt daar toch wel last van. Je ouders hebben dit ook gemerkt en het kan dan fijn zijn om met een ander te praten.

Soms is de reden al bekend want een dokter heeft gezegt dat je last hebt van ADHD of autisme, of je hebt een heel belangrijk iemand verloren, een opa of zusje bijv.  en sindsdien ben je niet zo vrolijk meer. Met dit soort dingen kunnen we je helpen.

Of, je zit gewoon niet lekker in je vel  – ook een hele goede reden om  eens langs te komen of te kijken bij kindertherapie.

Soms is het fijn om gesprekken samen met mama en papa of een andere belangrijke volwassene te hebben, dit doen we ook en dan mag je samen komen.  In ieder geval voor de eerste keer is dit vaak fijn.

Neem contact op.